Hvem er jeg?

I over 30 år har jeg beskæftiget mig børnemusik. De sidste 25 år, som fuldtids-børnemusiker.  Igennem årene er det blevet til ca. 4300 børnekoncerter og 6 børneudgivelser  med tilhørende inspirationshæfter. Udover børnekoncerter, laver jeg musikalske inspirationskurser og foredrag for voksne.

Jeg er autodidakt musiker, er uddannet pædagog og har diplomuddannelse i rytmisk musik og bevægelse.

Musik-sjov koncert med Michael Back

Download info her

Musik-sjov med Michael Back

Min motivation

Jeg altid sat en ære i at give børn det bedste jeg har, hver gang. Det stiller store krav til mig som musiker og menneske. Derfor forsøger jeg hele tiden at følge med tiden, udvikle mit materiale og mig selv, da jeg tror på, at ”hviler man på laurbærrene”, så går man i stå. Og det vil jeg ikke, for det kan børn mærke med det samme.

Jeg vil nemlig møde børn i børnehøjde og lave musik, sange, koncerter og musikvideoer, hvor børn kan lege, lade tide flyve og bare have det sjovt alene eller sammen med deres kammerater og deres voksne.

Se eller læs mere mere om mine børnekoncerter her

Børnekultur er vigtig!

Det er helt fint, at børn hører voksen musik, men den skal ikke gå i stedet for børns egen musik/ børnekultur. En ting er nemlig at lytte til selve musikken, der nok kan være for både børn og voksne, men sangene/ teksterne er skrevet til voksne og ikke til børn.

Og hvorfor skal børn forholde sig til sange, som handler om voksen ting som overhovedet ikke har noget med børn at gøre og som de slet ikke har mulighed for at forstå?

Børn skal leve et bekymringsfrit liv, hvor der er plads til at lære sig selv at kende, igennem leg og bevægelse og med sange, der er skrevet til og for børn.

I Danmark er vi mange børnemusikere, der sætter en stor ære i at skrive sange og lave lege, der passer til børns alder og udviklingstrin. Det er sange der udvikler børn motorisk og stimulerer børns fantasi og sociale kompetencer.  Sange, hvor børn indirekte lærer om samhørighed, fællesskab, samarbejde, vente på tur, øver sin stemme, lærer ord at kende, får motion,  får en masse gode oplevelser sammen med deres venner, som de aldrig glemmer og derudover får de oplevelser, der kan være med til at styrke børns selvværd og selvtillid.

Så ja – børnekultur er vigtig!

Musik-sjov koncert med Michael Back
Tall Ships Race - Koncert

Mine koncerter

Når jeg kommer til et spillested, har jeg flere gange hørt nogen sige: “Hold da op du har meget med. Jeg troede egentlig bare, at du havde en guitar under armen”. Og det kunne jeg i princippet også, men det vil jeg ikke. For jeg gerne vil give børn og deres voksne den bedste musikalsk oplevelse, hvor der er noget for både ørerne, øjnene og fantasien.

Derfor har jeg altid et fint dekoreret bagtæppe og scenelys med. Derudover bruger jeg gerne  diverse bamser og spiller på forskellige instrumenter som: guitar, banjo, djembe, cajon, Rammerdrum mv. Alting noget som børn og voksne kan kigge på, snakke om og som kan være med til at give dem en ide om, hvad det er de skal opleve.

Sangene i mine koncerter er fra mine 6 børneudgivelser og kædes altid sammen af sjove historier. Børn og voksne inddrages  i koncerterne og får bl.a. mulighed for at synge, klappe, danse, hoppe, lege og ikke mindst får rørt lattermusklerne.

Ja, en koncert med mig skal være en sjov oplevelse, i absolut børnehøjde, der sent vil blive glemt.

Se mere om mine børnekoncerter her

Mine udgivelser

Jeg har styrke Jeg har indtil videre lavet 6 børneudgivelser med eget materiale. De fleste af mine sange, er sange, hvor børn kan bruge deres fantasi og hvor de bliver udfordret motorisk på mange sjove måder. Sangene er mange gange skrevet i forbindelse med projekter sammen med børn og er derfor prøvet af inden de blev indspillet.

Hvert album har sit eget tema.

  1. ”Op på tæerne” (fantasi og bevægelse) Læs mere
  2. ’Ska vi hoppe”  (Motoriske sange for de mindste) . Læs mere
  3. ”Så skal der leges” – (sange der appellerer til fantasien og inspirerer til leg).
    Læs mere
  4. ”Fjolletrolde: (sange om de trolde som vi alle er i hverdagen)”. Læse mere
  5. ”Spilop hop” (sange og lege om samarbejde, fællesskab og leg). Læs mere.
  6. “Jeg har styrke” – 10 skønne glimt af børneliv med følelser. Læs mere her
jeg har styrke cover

Musik og sjov TV

Jeg har min egen youtube kanal med ca. 4,1 mill., visninger, ca. 3500 abonnenter  og over 200 sjove musikvideoer for børn og barnlige sjæle.

På Musik og sjov TV kan børn synge, danse og lege til god kvalitativt børnemusik, hvor de kan bruge deres fantastiske fantasi og ikke mindst deres deres krop på mange sjove måder. Det er videoer i absolut børnehøjde.

Alle videoer er optaget ”live”, hvilket gør videoerne er sjove og nærværende.

Flere og flere børn ser Musik og sjov Tv, hvilket jeg bl.a. mærker, når jeg er ude at optræde.

Se musik og sjov TV her.

Modtag mit nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få musik og sjov nyheder. Og nej jeg spammer dig ikke!