Hvem er jeg?

I over 25 år har jeg lavet musik og sjov for især de mindre børn og andre barnlige sjæle. Igennem årene er det blevet til over 4300 børnekoncerter og 6 børneudgivelser (CD´er med egne sange med tilhørende inspirationshæfter). Jeg laver musikalske inspirationskurser for voksne og foredrag for forældre m.v.

Derudover har jeg en diplomuddannelse i rytmisk musik og bevægelse, samt uddannet pædagog.

 

Musik-sjov koncert med Michael Back
Musik-sjov med Michael Back

Min motivation

Jeg brænder for at give børn gode, sjove og mindeværdige musikalske oplevelser, hvor børn kan bruge sig selv og have det sjovt med at synge, danse og lege. Mit mål er at gøre en forskel for børn igennem sang, leg og bevægelse. Min ambition er, at kunne bidrage til, at børn

bevæger sig mere, i en hverdag, hvor børn er stillesiddende som aldrig før.

Jeg altid sat en ære i at give børn det bedste jeg har, hver gang. Det stiller store krav til mig som musiker og menneske. Derfor forsøger jeg hele tiden at følge med tiden, udvikle mit materiale og mig selv, da jeg tror på, at ”hviler man på laurbærrene”, så går man i stå. Og det vil jeg ikke, for det kan børn mærke med det samme.

Jeg vil nemlig møde børn i børnehøjde og lave musik, sange, koncerter og musikvideoer, hvor børn kan lege, lade tide flyve og bare have det sjovt alene eller sammen med deres kammerater og deres voksne.

Se eller læs mere mere om mine børnekoncerter her

Børnekultur er vigtig!

Flere gange hørt forældre sige at deres f.eks. børn ikke lytter til børnemusik. Og at de meget hellere vil høre voksen musik.

Det er helt fint, at børn hører voksen musik, men den skal ikke gå i stedet for børns egen musik/ børnekultur. En ting er nemlig at lytte til selve musikken, der nok kan være for både børn og voksne, men sangene/ teksterne er skrevet til voksne og ikke til børn.

Og hvorfor skal børn forholde sig til sange, som handler om voksen ting som overhovedet ikke har noget med børn at gøre og som de slet ikke har mulighed for at forstå?

Nej det skal børn ikke. Børn skal leve et bekymringsfrit liv, hvor der er plads til at lære sig selv at kende igennem leg og bevægelse og med sange, der er skrevet til og for børn.

I Danmark er vi mange børnemusikere, der sætter en stor ære i at skrive sange og lave lege, der passer til børns alder og udviklingstrin. Det er sange der udvikler børn motorisk og stimulerer børns fantasi og sociale kompetencer.  Sange, hvor børn indirekte lærer om samhørighed, fællesskab, samarbejde, vente på tur, øver sin stemme, lærer ord at kende, får motion og ikke mindst, får en masse gode oplevelser sammen med deres venner, som de aldrig glemmer. 

Ja – børnekultur bl.a. vigtig!

Musik-sjov koncert med Michael Back
Tall Ships Race - Koncert

Mine koncerter

Når jeg kommer til et spillested, har arrangører mange gange sagt, hold da op du har meget med. Jeg troede egentlig bare, at du havde en guitar under armen.

Og det kunne jeg i princippet også, men det vil jeg ikke. For jeg gerne vil give børn og deres voksne den bedste musikalsk oplevelse, hvor der er noget for ørerne, øjnene og fantasien.

Derfor har jeg altid et fint dekoreret bagtæppe og scenelys med. Derudover så har jeg altid en masse bamser med og spiller på instrumenter som: guitar, banjo, djembe, cajon, Rammerdrum mv. Alting noget som børn og voksne kan kigge på, snakke om og som kan være med til at give dem en ide om, hvad det er de skal opleve.

Sangene i mine koncerter er fra mine 5 børneudgivelser og kædes altid sammen af sjove historier. Børn og voksne inddrages igennem hele koncerten og får bl.a. mulighed for at synge, klappe, danse, hoppe, lege og ikke mindst får rørt lattermusklerne.

Ja, en koncert med mig skal være en sjov oplevelse, i absolut børnehøjde, der sent vil blive glemt.

Se mere om mine børnekoncerter her

Mine udgivelser

Jeg har igennem årene lavet 6 børneudgivelser med eget materiale. Næsten alle sange er sange hvor børn kan bruge deres fantasi og bliver udfordret motorisk på mange sjove måder. Sangene er mange gange skrevet i forbindelse med projekter sammen med børn og er derfor prøvet af inden de blev indspillet.

Hvert album har sit eget tema.

  1. ”Op på tæerne” indeholder mine første sange som jeg skrev sammen med mine børn da de var små. Læs mere
  2. ’Ska vi hoppe” er for de mindste, og hvor de kan hoppe, klappe, trampe, danse og mere. Læs mere
  3. ”Så skal der leges”, indeholder sange som appellerer til fantasien og inspirerer til leg.
    Læs mere
  4. ”Fjolletrolde indeholder sange om ”trolde”, som vi alle kan møde i dagligdagen. Læse mere
  5. ”Spilop hop” indeholder sange, som bl.a. appellerer til samarbejde og leg. Læs mere.
  6. “Jeg har styrke” – 10 skønne glimt af børneliv med følelser.

 

Musik-sjov med Michael Back

Musik og sjov TV

Jeg har min egen youtube kanal med ca. 3,2 mill., visninger, ca. 3000 abonnenter  og over 195 sjove musikvideoer for børn og barnlige sjæle.

På Musik og sjov TV kan børn synge, danse og lege til en masse god kvalitativt børnemusik, der passer til deres alder og hvor de kan bruge deres fantastiske fantasi og ikke deres deres krop på mange sjove måder. Det er nemlig videoer med musik i absolut børnehøjde.

Alle videoer er optaget ”live”, hvilket gør videoerne sjove og nærværende.

Flere og flere børn ser Musik og sjov Tv, hvilket jeg bl.a. mærker, når jeg er ude at optræde. For flere og flere børn fortæller mig at de kender mig fra TV J  Se musik og sjov TV her.

Se musik og sjov TV her.