Hvem er jeg?

I snart 25 år har jeg arbejdet som fuldtids-børnemusiker.  Igennem årene er det blevet til ca. 4300 børnekoncerter og 6 børneudgivelser (CD´er med egne sange med tilhørende inspirationshæfter). Udover koncerter for børn, laver jeg musikalske inspirationskurser for voksne og foredrag for forældre m.v.

Jeg er uddannet pædagog og har diplomuddannelse i rytmisk musik og bevægelse.

 

Musik-sjov koncert med Michael Back

Download info her

Musik-sjov med Michael Back

Min motivation

Jeg altid sat en ære i at give børn det bedste jeg har, hver gang. Det stiller store krav til mig som musiker og menneske. Derfor forsøger jeg hele tiden at følge med tiden, udvikle mit materiale og mig selv, da jeg tror på, at ”hviler man på laurbærrene”, så går man i stå. Og det vil jeg ikke, for det kan børn mærke med det samme.

Jeg vil nemlig møde børn i børnehøjde og lave musik, sange, koncerter og musikvideoer, hvor børn kan lege, lade tide flyve og bare have det sjovt alene eller sammen med deres kammerater og deres voksne.

Se eller læs mere mere om mine børnekoncerter her

Børnekultur er vigtig!

Flere gange hørt forældre sige at deres barn ikke lytter til børnemusik. Og at de meget hellere vil høre voksen musik.

Det er helt fint, at børn hører voksen musik, men den skal ikke gå i stedet for børns egen musik/ børnekultur. En ting er nemlig at lytte til selve musikken, der nok kan være for både børn og voksne, men sangene/ teksterne er skrevet til voksne og ikke til børn.

Og hvorfor skal børn forholde sig til sange, som handler om voksen ting som overhovedet ikke har noget med børn at gøre og som de slet ikke har mulighed for at forstå?

Nej det skal børn ikke. Børn skal leve et bekymringsfrit liv, hvor der er plads til at lære sig selv at kende igennem leg og bevægelse og med sange, der er skrevet til og for børn.

I Danmark er vi mange børnemusikere, der sætter en stor ære i at skrive sange og lave lege, der passer til børns alder og udviklingstrin. Det er sange der udvikler børn motorisk og stimulerer børns fantasi og sociale kompetencer.  Sange, hvor børn indirekte lærer om samhørighed, fællesskab, samarbejde, vente på tur, øver sin stemme, lærer ord at kende, får motion,  får en masse gode oplevelser sammen med deres venner, som de aldrig glemmer og mindst får oplevelser til kan være med til at styrke børns selvværd og selvtillid.

Så ja – børnekultur er så vigtig.

Musik-sjov koncert med Michael Back
Tall Ships Race - Koncert

Mine koncerter

Når jeg kommer til et spillested, har arrangører mange gange sagt: “hold da op du har meget med. Jeg troede egentlig bare, at du havde en guitar under armen”.

Og det kunne jeg i princippet også, men det vil jeg ikke. For jeg gerne vil give børn og deres voksne den bedste musikalsk oplevelse, hvor der er noget for både ørerne, øjnene og fantasien.

Derfor har jeg altid et fint dekoreret bagtæppe og scenelys med. Derudover så har jeg gerne  bamser med og spiller på forskellige instrumenter som: guitar, banjo, djembe, cajon, Rammerdrum mv. Alting noget som børn og voksne kan kigge på, snakke om og som kan være med til at give dem en ide om, hvad det er de skal opleve.

Sangene i mine koncerter er fra mine 6 børneudgivelser og kædes altid sammen af sjove historier. Børn og voksne inddrages gerne i koncerterne og får bl.a. mulighed for at synge, klappe, danse, hoppe, lege og ikke mindst får rørt lattermusklerne.

Ja, en koncert med mig skal være en sjov oplevelse, i absolut børnehøjde, der sent vil blive glemt.

Se mere om mine børnekoncerter her

Mine udgivelser

Jeg har styrke Jeg har indtil videre lavet 6 børneudgivelser med eget materiale. Næsten alle sange er sange, hvor børn kan bruge deres fantasi og bliver udfordret motorisk på mange sjove måder. Sangene er mange gange skrevet i forbindelse med projekter sammen med børn og er derfor prøvet af inden de blev indspillet.

Hvert album har sit eget tema.

  1. ”Op på tæerne” indeholder mine første sange som jeg skrev sammen med mine børn da de var små. Læs mere
  2. ’Ska vi hoppe” er for de mindste, og hvor de kan hoppe, klappe, trampe, danse og mere. Læs mere
  3. ”Så skal der leges”, indeholder sange som appellerer til fantasien og inspirerer til leg.
    Læs mere
  4. ”Fjolletrolde indeholder sange om ”trolde”, som vi alle kan møde i dagligdagen. Læse mere
  5. ”Spilop hop” indeholder sange, som bl.a. appellerer til samarbejde, fællesskab og leg. Læs mere.
  6. “Jeg har styrke” – 10 skønne glimt af børneliv med følelser. Læs mere her
jeg har styrke cover

Musik og sjov TV

Jeg har min egen youtube kanal med ca. 3,6 mill., visninger, ca. 3200 abonnenter  og over 200 sjove musikvideoer for børn og barnlige sjæle.

På Musik og sjov TV kan børn synge, danse og lege til god kvalitativt børnemusik, hvor de kan bruge deres fantastiske fantasi og ikke mindst deres deres krop på mange sjove måder. Det er videoer i absolut børnehøjde.

Alle videoer er optaget ”live”, hvilket gør videoerne sjove og nærværende.

Flere og flere børn ser Musik og sjov Tv, hvilket jeg bl.a. mærker, når jeg er ude at optræde.

Se musik og sjov TV her.

Modtag mit nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få musik og sjov nyheder. Og nej jeg spammer dig ikke!