Sommerfuglesangen - Single

Glad sommerfugle sang er klar til at lette

Et særligt samarbejde har set dagens lys her i Coronatiden. Resultatet er en glad børnesang, et frisk pust af en iørefaldende sommersang med fokus på sommerfugle og naturen. Komponist og børnemusiker Michael Back har sammen med dyrlæge og tekstforfatter Rikke Holmsgaard og hendes tvillinger Mathias og Emilie, nu 10 år, lavet en sang om sommerfugle for børn i børnehaven og indskolingen.

Sommerfugle sangen handler om udviklingen af en smuk sommerfugl oplevet helt tæt på fra en zoologisk vinkel.

Udviklingen er tydeligt beskrevet, fra sommerfuglen lægger sit æg, det klækker til en larve, den mirakuløse forandring i puppen og til sidst friheden til at sætte sig fri når vingerne er klar på den fine nye sommerfugl. Sangen italesætter behovet for brændenælder som et ”helle” for sommerfuglen.

Nælderne er nødvendige fødekilder til tre af Danmarks mest elskede sommerfugle larver: Dagpåfugleøje, Nældens takvinge og Admiralen.

Sommerfugle sangen er frontløber på et nyt børnealbum om børns følelser, som udkommer til efteråret. Michael Back, som er komponist og udøvende børnemusiker, fortæller:

Børn kan indimellem have det hårdt og have svært ved at mærke sig selv. Dette projekt handler om følelser. At børnene mærker hvordan de har det. Måske forsøger det at sætte ord på, hvordan de har det og at det er ok, at de har det sådan”.

Ideen med det kommende album er at sætte fokus på følelser på en sjov og let tilgængelig måde via musik og sang med kroppen og sanserne. Michael Back og Rikke Holmsgaard udtaler:

Vi håber, projektet kan være med til at forbedre børns sundhed, både mentalt, socialt og fysisk”.

Sommerfugle sangen handler om følelsen af frihed illustreret med sommerfuglen, som udvikler sig fra en larve til en smuk sommerfugl, og som efterlader puppen og sætter sig fri, når vingerne er klar.

Som Danmarks Naturfredningsforening siger, er sommerfugle naturens indikator for om den har det godt – og sommerfuglene har trange kår i Danmark bl.a. pga. mangel på egnede levesteder.  Forhåbentlig kan sangen gøre en forskel for sommerfuglene og biodiversiteten, ved at rette fokus på dyrelivet og planterne i villahaverne.

Sommerfuglesangen

Leder af børnehave udtaler:

“Det er da blevet en fantastisk smuk sang både hvad angår tekst og melodi. Den er jeg sikker på nok skal blive flittigt brugt og afspillet. Den rammer jo lige ind i en tid, hvor der er ekstra meget fokus på naturen og hvordan vi passer på den. Et fokus som også er i rigtig mange børnehaver. Så tusind tak for et meget smukt bidrag ind i den opmærksomhed. Den vil helt sikkert blive brugt i mange børnehaver”

Sommerfugletegninger for børn

Tegn med!

Tegn med mens du lytter – hent alle sommerfugletegninger her GRATIS: 

Modtag mit nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få musik og sjov nyheder. Og nej jeg spammer dig ikke!