Sang og leg i uderummet

Det er mega sjovt at være på legepladsen og lave musik!

En legeplads er nemlig fyldt med sjove steder, hvor man kan lave musik og leg. Sangkassen kan være cirkusmanegen, hvor elefanterne tramper rundt, så sandet flyver omkring ørerne på en.

Legehuset kan være der, hvor den sure trold bor og som bliver sur når der kommer larmende børn. Legetårnet kan være vores sørøverskib, som vi bruger, når vi skal ud på sørøvertogter. Og inde imellem træerne kan der bo indianere, der er helt tosset med at danse regndans….

Da jeg var barn stod vi altid på gaden og ”kastede” bold op af væggen og vi legede spark til bøtten eller spillede rundbold på parkeringspladsen. Når vi ville spille fodbold gik vi ned på den store fodboldbane. Mange gange var det på initiativ fra de større børn i kvarteret eller forældre som gerne ville lege med. Når vi mindre børn så havde set, hvordan man skulle gøre så kunne vi også selv tage initiativ til forskellige aktiviteter.

Sang og leg i uderummet

Dengang var byen min legeplads. Det var der hvor jeg brugte en masse tid og hvor jeg udviklede mig sammen med andre børn. I dag er legepladsen i børnehaven og på skolen, der hvor børn bruger en masse tid og hvor de skal udvikle sig sammen med andre børn.

Fri leg på legepladsen er bare super fint. Men det er også vigtigt, at vi voksne engang i mellem leger med og tager initiativ til sjove ting, der kan inspirere og motiverer børnene til sjove aktiviteter. Og en anden ting det er også, at man ikke kan regne med at alle børn altid prøver det hele. Måske kan lille Lise ikke få sig til at gå på sandkasse kanten, når hun er sammen med de andre børn. Men hvis vi leger cirkus og synger en linedanser sang, hvor alle skal gå på line på sandkasse kanten så er lille Lise også med.

Mange børn i daginstitutionsalderen får ikke rørt sig nok i dagligdagen. Heller ikke mens de er i institution. Og så tænker du, at det passer ikke for ”vores” børn er da i gang hele dagen. Til det vil jeg bare sige, at det er de ikke altid.

Det er nemlig tit de ”vilde” drenge, der hænger i træerne og som kører mooncars, som dukker op i ens hukommelse. Og jeg vil vove den påstand, at hvis du/ I laver en undersøgelse af, hvor meget alle jeres børn får bevæget sig i en uge, så det altid de samme som sidder i sandkassen og de samme som er ”vilde”. Og så er der alle dem i midten som heller ikke laver for meget. Det betyder at børnene skal motiveres og have hjælp til at få brugt legepladsen og til at få brugt sin krop på mange forskellige måder.

Det er sjovt at lave lave musik udendørs, men der er også nogle udfordringer, som man ikke har når man laver musik indendørs. Bl.a. forsvinder lyden nemt, hvilket betyder, at det stiller krav til stemme og aktiviteter. Der er også rigtigt mange ting som kan distrahere børnene som gør, at det godt kan være svært at skabe fuld opmærksomhed.

Når det så er sagt, så daner legepladsen mange super gode muligheder og rammer for sang, leg og bevægelse.

I kurset Sang og leg i uderummet vil jeg komme med mine bud på, hvordan du med sange, lege og brug af sjove billige rekvisitter, kan motivere og inspirere jeres børn til sang, leg og bevægelse på legepladsen.

Jeg vil komme med ideer til hvordan du kan indrette legepladsen til steder, hvor børnene kan lave sjov musik og hvordan du kan få børnenes fulde opmærksomhed, på trods af alle de andre ting som kan distrahere børnene.

Du vil få et andet syn på hvad jeres legeplads kan bruges til og få masser af gode ideer til forskellige fantasilege, der styrker og stimulerer jeres børn.

Har du spørgsmål eller ideer til et kursus, så kontakt mig endelig for en uforpligtende snak.

Michael Back – musik og sjov for børn.

Musik-sjov med Michael Back

Indhold for kurset sang og leg i uderummet:

  • Ideer til sang, leg og bevægelse på legepladsen og i skoven m.v.
  • Ideer til sange og lege, hvor der bruges murerbaljer, stikkere, rørskåle, presenninger m.v.
  • Ideer til bevægelsessange om cirkus, marked, indianere, hajer, trolde og sørøvere …
  • Ideer til sange og lege, der styrker og træner børns fantasi, sprog, kropsbevidsthed og motion.
  • Ideer og inspiration til at se jeres legeplads med andre øjne.
  • Ideer til musikformidling og fokus på feedback på egen praksis.

Folk siger:

“Tusind tak for et super kursus!
Kom til at se vores legeplads med helt andre øjne.
og hvor er der mange muligheder for sjove fantasilege.”

“Konkrete ideer til relativt nemt kan overføres til ens dagligdag, når man har musikken.
God inspiration til nye sange og lege!”

Musik-sjov med Michael Back - Figur
Modtag mit nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få musik og sjov nyheder. Og nej jeg spammer dig ikke!