Drømmen om Youtube

En masse videoer på YouTube også bliver man kendt…??

Disse billeder er fra 2015, hvor jeg lejede et større lokale, for at lave et YouTubestudie for en uges tid. For nu skulle jeg på YouTube og hvad kunne der så ikke ske.

Som man kan se så havde jeg fået anskaffet mig noget lys og en fin gul baggrund, som stod helt skarpt til min hvide t-shirt og mine røde seler. Min datter – Mathilde Juul- stod for video optagelserne og lyden optog jeg i mit lille studie, som jeg også havde slæbt med.

Der var mange tekniske ting som vi skulle holde styr på og som vi i bund og grund ikke vidste noget om. Men videoerne skulle i kassen og det kom de (ca. 50 stk. Og jeg tænker faktisk, at resultatet var ok – ifht. den viden og de vilkår vi havde den gang.

Men når jeg ser disse billeder, kan jeg ikke lade være med at tænke: ”Nej, hvor må det have været skrækkeligt for min datter”. For selvom flere sange blev optaget i første take, så var der også mange – ja rigtig mange, der skulle tages om og om igen, da jeg kludrede i teksterne, akkorderne og måske så alt for alvorlig ud. Ja -hun må have lidt så meget. Men heldigvis har jeg en dygtig og meget tålmodig datter, som efterfølgende redigerede alle videoerne og lagde dem på Youtubekanalen. Og da det var gjort, tænkte jeg; – ”Yes nu kommer der til at ske store ting”. For hvem har ikke hørt om Justin Biber, der fra den ene dag og til anden blev verdens kendt. Men det skete så ikke lige her.

Rent faktisk så skete der ingenting. Ikke noget som helst. Det var meget få, der så alle de her fine videoer. Også selvom der på det tidspunkt ikke var meget dansk børnemusik på Youtube. Det var noget frustrerende. For vi havde gjort vores bedste!

Siden har jeg forsøgt at sætte mig mere ind hvad der kræves på youtube, for det er ikke nok bare at ligge videoer op. Og der er faktisk mange ting som skal spille sammen, hvis man skal blive kendt på YouTube (og det bliver for omfattende at forklare her.) Men jeg kan sige, at jeg siden har arbejdet målrettet på at få lavet en fin yotubekanal med sjove glade børnesange, hvor der er fokus på leg og bevægelse og som børn kan synge, danse og lege hjemme i stuerne eller hvor de nu er.

Og der er sket en masse siden disse billeder. Jeg har været på YouTube kursus, har arbejdet sammem med Flamingo Film og har fået lavet kanalen ”Musik og sjov Tv”, som indtil videre har haft 4,3 mill. visninger og hvor der p.t. er over 200 videoer og ca. 3500 daglige visninger. Så jo der er sket en del siden da.

Så har man en drøm eller en god ide, skal man ikke give op. For øvelse gør mestre og man lærer hele tiden og hvem ved, på et tidspunkt kan det være, at det hele eksploderer på Youtube.

 

Andre billeder

Modtag mit nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få musik og sjov nyheder. Og nej jeg spammer dig ikke!