Åh nej - ikke trolde!!!

Med over 4000 arrangementet i bagagen, så kan det godt være svært at skelne den ene koncert fra den anden, men denne står dog helt skarpt i hukommelsen.

I 2011 spiller jeg til en sommerfest i en børnehave på Thisted egnen. På det tidspunkt er jeg i gang med at lave sange til mit album Fjolletrolde, og derfor var mig repertoire fyldt af sjove trolde sange. Og ja til denne sommerfest var jeg hyret til at lave en sjov Fjolletrolde koncert.

På dagen var vejret dejligt og stemningen var i top, men det havde den ikke været en dag tidligere. For der blev jeg ringet op af børnehavens leder, der fortalte at børnehavens bestyrelse ikke ville have, at jeg sang om trolde. Børnehaven var nemlig indremissionsk og trolde var ildeset.

Jeg blev noget mundlam, men sagde: ”okay det er noteret”.

Nu var gode råd dyre. Hvad skulle jeg gøre? Mit show var bygget op omkring mine trolde sange. Der blev tænkt mange tanker og pludselig slog det mig. Hvad nu hvis jeg i nogle af sangene byttede ordet ”trolde” ud med ordet ”bamse”, så kunne jeg lave næsten det samme show. Og ja det gjorde jeg så. Og sikke en koncert det blev. Børn, voksne, personale og bestyrelse var ellevilde.

 

I mange år efterfølgende var jeg i tvivl om det var okay at synge om trolde i kirkeligt regi. Men efter at have snakket med forskellige kirkelige folk, så fandt jeg ud af, at det ikke var det gængse indenfor kirken. Men der kunne godt være meget meget få steder, bl.a. indenfor indremissionske kredse, der havde den holdning at trolde var ildeset.

Så jeg havde bare været heldig, at skulle spille sådan et sted. Og jeg mener faktisk heldig. For lige nøjagtig den dag, fandt jeg ud af, at jeg sagtens kunne være kreativ og spontan. Og derudover fik jeg lavet den sjoveste bamsekoncert, som jeg siden har turneret land og rige rundt med.

Så, som jeg plejer at sige: “Der ikke noget der er så skidt, at der ikke kan komme noget andet godt ud af det”.

 

 

 

 

 

Andre billeder

Modtag mit nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få musik og sjov nyheder. Og nej jeg spammer dig ikke!