fbpx

Sommerfugle sangen

Sådan blev sangen til:

Sommerfugle sangen skrev Rikke sammen med sine tvillinger mathias og Emilie,  da ungerne havde et krible-krable projekt i deres børnehave.

Rikke udtaler:

”Vi fandt nogle sommerfugle larver (af nældens takvinge) på nogle solrige brændenælder og tog fem med hjem og byggede et terrarie.

Vi passede omhyggeligt på larverne og fodrede dem hver dag med friske brændenælder og forsigtigt sprøjtede lidt vand på nælderne hver morgen, som skulle efterligne morgenduggen.

Vis mere

Vi stillede dem lyst men uden direkte sol, så de blev alt for varme. Vi så larverne gnaske brændenælder i sig og blive større og større.

Til sidst blev de helt stille og hængte sig op på de små grene, som et J med hovedet nedad. De krængede larvehuden af og blev så til pupper. Så trænede børnene tålmodighed. Der gik omtrent 10 dage, så kom sommerfuglene en efter en ud af pupperne.

Mathias sad helt tæt på og så det hele. Sommerfuglene sad et øjeblik og tørrede vingerne. Og så cyklede vi tilbage til findestedet af larverne og slap dem fri. Det var fantastisk”

Michael fik sangteksten og lavede nogle år senere sommerfugle sangen.  

Rikke Holmsgaard

Vis mindre

Sommerfuglens vej for at kunne sætte sig fri.

billede 1  - laver
DSC_0263 (3)
DSC_0259 (2)
DSC_0252 (2)
DSC_0400 (3)
sommerfugl 1
DSC_0288 (2)
DSC_0288

MODTAG MIT NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få musik og sjov nyheder. Og nej jeg spammer dig ikke!

Our Brand

MENU
Footer indhold lige her